22 Eylül 2016 Perşembe

NEDEN YALNIZDIK VE NİÇİN HİÇ VAKTİMİZ YOKTU...

NEDEN YALNIZDIK VE NİÇİN HİÇ VAKTİMİZ YOKTU...


      Yalnızlık, yakın olmakla zıt yönden ilişkilidir. Mesela çevresinden  uzaklaşması onu kupkuru bir yalnızlığa iterken,insanın kendine uzak olması içten içe bir yalnızlaşmayı getirir ve asıl zor ve yüzleşilmesi gereken budur. Yani kendinden uzaksan kime yakın olabilirsin ki bi düşün , kendine yalansan , dokunamıyorsan kendi yüreğine kimin yüreğine dokunabilirsin ki kimin gerçeği olabilirsin ,senin için kim gerçek olabilir.
   
     Evet yalnızdık ve hiç vaktimiz yoktu , koskoca karmaşık samimiyetten uzak, meşgaleler vardı. Kocaman bir şehirde yaşıyorduk, kalabalık sokaklar ve ağzına kadar dolan kafeler, koşuşturmacada vakit yoktu aldığımız nefesi hissetmeye bile, zorunluluklarımız üzerine kurulu bir hayatta durup dinlenmeye ve dinlemeye bir şarkıyı mesela; gerçekten hissetmek yada gökyüzünü ,rüzgarı ve kendimizi.. Vel hasıl çok kaybettik ...
 
      Eskiden mesela geceleri uyuyamayan insanlardandım hatta geceleri seven gecelerde yaşayan..Dertler geldikçe gecelerde boğuldum , sabah nefes oldu gün doğsun,gün doğsun ki karmaşada kaybolayım , cevabını aradığım sorularım bir gün daha ertelensin..Yastığa başımı koyduğum anda uyuyorum son iki senedir günün gündüzün yorgunluğu üzerimde..Cevapsız sorularım var , sormaya korktuğum .. Gece oldumu hepsi toplanırlar bir araya. Onlardan kaçasım geceleri sustururum ,görmemiş, olmamış, bilmiyormuş gibi yapasım..
Kaybettiklerimi yanımda hissetmeye çalıştığım rüyalarıma gelsin diye iyice sımsıkı gözlerimi kapadığım, o yoksa sorularımı cevaplayacak , ona dair oluyordu tüm sorularım neden niçin ve nasıllarla.

      Yalnızız çok sesli bir yalnızlık bazen yaşadığımız, bazen mavinin en soluğu, bazen soğuk, bazen karanlık, bazen tek, bazen çok, bazen kimsesiz ve savunmasız ,bazen uğultulu ve sancılı, bazen acımasız ve isyankar, bazen ;bazen cidden dayanılmaz. Kabuğuna çekilmek her fazla hareketten kaçınmak ; en minimalize hali almak en küçük en hacimsiz bacaklarını karnına çekercesine....Su taneciği gibi damla olmaya çalışırcasına..

        Zor vesselam  bu yazdıklarım zor çünkü ;yaşadıklarımdan. Ve zor yaşadıklarım yazdıklarımdan. Ve daha nice yazmadıklarım, yazamadıklarım.






dipnot: ba çocuk sesinden türetilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder